JKX Oil&Gas проведе емісію для розвитку проектів в Україні і Росії

Вівторок, 26 січня 2010, 12:20

Британська нафтогазовидобувна компанія JKX Oil&Gas розмістить додаткову емісію акцій на 37,8 млн. фунтів стерлінгів (61 млн. доларів) для фінансування проектів в Росії і на Україні.

Про це повідомляє агентство "Интерфакс" з посиланням на прес-службу компанії.

JKX Oil&Gas розмістить 14 млн. 257,27 тис. нових акцій за ціною 265 пенсів за акцію, що становитиме 8,3% від збільшеного статутного капіталу НК.

Ціна розміщення передбачає дисконт у розмірі 4,7% до ціни закриття акцій на Лондонській фондовій біржі (LSE) 25 січня.

Реклама:

Очікується, що випущені акції будуть допущені до торгів на LSE 29 січня.

Букранерами розміщення виступлять Oriel Securities і Brewin Dolphin.

22 млн. доларів із залучених коштів компанія спрямує на розширення програми видобувного та оціночного буріння на Руденковскому родовищі в Україні та будівництво установки по зрідженню попутного нафтового газу вартістю 11 млн. доларів.

У Росії кошти будуть направлені на капітальний ремонт свердловин Кошехабльського родовища в Адигеї (програма на 2010 рік оцінюється в 27 млн. доларів), а також на оціночне буріння в келловейских продуктивних пластах Кошехабльського родовища, умовні запаси яких оцінюються приблизно в 78 млн. барелів.

Загальний обсяг капвкладень JKX Oil&Gas на 2010 рік оцінюється в 230 млн. доларів.

Компанія зазначає, що має намір зосередитися на розробці вуглеводнів в країнах колишнього СРСР, особливо в Росії та Україні.

JKX Oil&Gas також активно розглядає можливості щодо купівлі нових активів в цьому регіоні.

У Росії JKX Oil&Gas належить ТОВ "Южгазенерджі" - надрокористувач Кошехабльського газового родовища в Адигеї з доведеними і ймовірними запасами газу і конденсату в обсязі 41 млн. барелів. Компанія також веде розвідку і видобуток вуглеводнів в Україні, Угорщині, Словаччині та Болгарії.

Серед акціонерів компанії український бізнесмен Ігор Коломойський (16,0075% акцій), "Нафтогаз України" (6,38%) і Interneft Ltd. (7,22%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!