Національному екзит-полу не вистачає 72 тисячі на другий тур

П'ятниця, 22 січня 2010, 16:06

Національного екзит-полу на повноцінне проведення робіт в другому турі президентських виборів не вистачає близько 72 тисяч доларів.

Про це повідомив журналістам директор фонду "Демократичні ініціативи", координатор проекту Ілько Кучерів, передає агентство "ЛігаБізнесІнформ".

"На сьогодні ми шукаємо суму близько 110 тисяч доларів для того, щоб екзит-пол у другому турі був проведений у повному обсязі, як ми планували раніше з більшою вибіркою, ніж вона була в першій, тому що ви знаєте, що в першому турі вибірку нам довелося скоротити", - сказав Кучерів.

За словами Кучеріва, на рахунку національного екзит-полу на сьогоднішній день зібрано близько 38 тисяч доларів.

Реклама:

У той же час, координатор проекту зазначив, що він налаштований на те, щоб зібрати гроші і провести опитування в повному обсязі.

Організатори національного екзит-полу також пояснили результати свого дослідження, не збіглися з підсумками Центральної виборчої комісії, скороченням кількості опитаних ділянок та високим відсотком голосування на дому, і заперечують наявність помилок у своїй роботі та методикою.

За результатами національного екзит-полу, оприлюдненими після закриття дільниць 17 січня, розрив між лідерами перегонів Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко повинен був скласти 4,3%. У реальності, за даними ЦВК, цей розрив - 10,27%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!