Литва може перейти на євро за чотири роки

П'ятниця, 22 січня 2010, 14:59

Прем'єр-міністр Литви Андрюс Кубілюс вважає реальним введення в країні євро як загальноєвропейської валюти приблизно в 2014 році.

Про це він заявив після зустрічі з естонським і латвійським колегами у п'ятницю, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Цілком очевидно, що ми точно не зможемо ввести одночасно (з Естонією). Ми можемо реалістично говорити про 2014 рік", - сказав Кубілюс.

За його словами, якщо Естонії вдасться ввести загальноєвропейську валюту з 1 січня 2011 року, то це було б завоюванням для всього регіону і прикладом для литовських політиків щодо проведення відповідальної фінансової політики.

Реклама:

"Здатність Естонії ввести євро з 1 січня 2011 року було б перемогою для всього регіону", - підкреслив литовський прем'єр.

Раніше президент Литви Даля Грибаускайте висловила думку, що Литва, приборкавши кризу державних фінансів, цього року почне відновлюватися, тому необхідно оновити стратегію введення євро.

"Уже прийшов час думати про нашу перспективу в зоні євро, відповідальну фіскальну політику ... Я закликаю уряд передбачити й оновити стратегію введення євро і почати її реалізовувати", - сказала глава держави.

Президент стверджує, що реально Литва могла б ввести євро в 2013-2015 роках.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: