Україна гальмує спорудження пунктів пропуску з Польщею

Четвер, 21 січня 2010, 18:06

Через Україну Польща змушена призупинити роботи з будівництва міждержавних пропускних пунктів.

Про це розповів начальник головного управління містобудування, архітектури та просторового розвитку Львівської ОДА Степан Лукашик, передає "Радіо Свобода".

"Українська сторона не фінансує ці об'єкти і досі не підписала відповідного документу з Польщею, де передбачені умови спільного створення пунктів пропуску", - пояснив львівський чиновник.

Він уточнив, що є тільки підписана з Польщею угода, яка затверджує будівництво до 2015 року 6 пунктів пропуску. Однак 3 з них мали бути готові до початку футбольної першості Євро-2012.

"Польща розробила проект, готова будувати, надіслала Україні ноту для підписання, з усіма передбаченими умовами будівництва, але так і не отримала відповіді", - зізнається Лукашик.

Реклама:

Відтак недавно польська сторона призупинила усі роботи, оскільки з української сторони нічого не робиться.

Керівники Сокальської райради підтвердили, що поляки на своїй території уже провели усі земельні роботи, проклали кабелі, встановили опори, а з українського боку не зроблено майже нічого.

Відомо, що на українсько-польському кордоні до Євро-2012 уздовж львівської границі планують збудувати 3 пункти пропуску: "Долгобичув - Угринів", "Будомєж - Грушів" і "Мальховіце - Нижанковичі2.

Зараз між країнами діють 4 автомобільні пропускні переїзди, які хоч і мають статус міжнародних, за рівнем техзабезпечення європейським вимогам не відповідають.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: