В інвесторів зростають апетити до ризику

Вівторок, 19 січня 2010, 19:00

Апетит до ризику в світових інвесторів знаходиться на найвищому за 4 роки рівні.

Про це свідчать дані опитування управляючих активами, проведеного компанією Bank of America Merrill Lynch з 8 до 14 січня 2010 року, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Вже кілька місяців інвестори показують оптимізм щодо економіки, але обережні щодо ризику та інвестицій. Однак, за даними січневого опитування, вперше з січня 2006 року, інвестори готові до ризику "вище середнього", - йдеться в підсумках дослідження.

Апетит до акцій також знаходиться на високому рівні: 52% керівників віддають перевагу акціям, у той час як місяць тому цей показник був на рівні 37%.

Реклама:

Разом з тим середня частка грошових коштів впала до 3,4%, що є найнижчим показником з середини 2007 року. У грудні 2009 року ця величина дорівнювала 4%. 

Дослідження також виявило, що все менше інвесторів захищаються від падіння вартості акцій.

У січні 55% опитаних інвесторів не страхувались від можливого падіння їх вартості на наступні три місяці. У грудні таких було 48%.

"Це дослідження - одне з найоптимістичніших зі всіх, що ми проводили. Воно стверджує, що інвестори вірять в швидкий процес відновлення економіки", - зазначено у звіті.

У той же час головний стратег з глобальних акцій Bank of America Global Research Майкл Хартнетт закликає інвесторів бути обачнішими.

"Бачимо перші попереджувальні знаки для інвесторів, які не розглядають можливих варіантів для продажу акцій в даний час. Це низький обсяг вільних грошових коштів і зайва впевненість, що виключає можливість початку розпродажу акцій", - зазначив фахівець.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: