Мінекономіки хоче знизити портові збори на 30%

П'ятниця, 15 січня 2010, 14:33

Міністерство економіки ініціює зниження зборів, які стягуються з суден в морських торгових портах країни, на 30%.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Згідно з аналізом регуляторного впливу проекту внесення змін у відповідну постанову уряду, причиною цього кроку є значне зниження вантажообігу портів, викликане завищеними ставками зборів.

"Розмір підвищення портових зборів визначався за курсом 4,85 гривні за долар, тому девальваційні процеси, які виникли в 2009 році в результаті поширення світової фінансової кризи на Україну, призвели до додаткового непрогнозованого і необгрунтованого росту тарифних доходів портів від стягнення портових зборів більше ніж на 50%", - говориться в проекті документа.

Реклама:

Згідно з оцінками відомства, нині вартість заходу судна в українських портах у 1,5-2 рази перевищує аналогічні показники в інших державах Чорноморського басейну.

На думку Мінекономіки, прийняття цього нормативного акта забезпечить сприятливі умови для залучення додаткових транзитних вантажопотоків до портів.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у серпні 2008 року прийняв рішення підвищити розміри зборів у портах країни на 58%.

Міністерство транспорту та зв'язку в 2008 році збільшило рівень акордних ставок за виконання навантажувально-розвантажувальних робіт на 44%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: