Нефінансовий сектор EMEA 2010 року вирівняється - Moody's

Четвер, 14 січня 2010, 17:21

Кредитоспроможність емітентів нефінансового сектору регіону Європа-Близький Схід-Африка (EMEA) повинна врівноважитись 2010 року в міру плавного економічного відродження.

Про це йдеться у спеціальному роз'ясненні агентства Moody's Investors Service, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Проте, на думку агентства, підтримка ліквідності на потрібному рівні залишиться для компаній цього регіону складним завданням.

У звіті Moody's повідомлено, що в першому півріччі 2010 року кількість знижень рейтингів буде перевищувати кількість підвищень, проте поступово кількість знижень має зменшитись.

Реклама:

"Тож рівновага між зниженнями і підвищенями рейтингів, ймовірно, буде досягнута у другій половині 2010 року, якщо не буде непередбачених змін ситуації" - йдеться в прогнозі.

Ключовими чинниками, що визначатимуть динаміку відродження всіх секторів, названо форму і час припинення урядами програм із заохочення економічного росту, а також ризики, пов'язані з суверенною кредитоспроможністю.

В аналізі емітентів зі спекулятивними рейтингами агентство прогнозує, що рівень дефолтів у Європі до кінця 2010 року впаде нижче 4%.

"Галузеві сектори на ринках Близького Сходу, СНД, а також Центральної та Східної Європи, будуть поступово долати кризу, однак із відставанням від інших ринків", - передбачає Moody's.

За секторами агентство присвоїло стабільні рейтингові прогнози автовиробничій, нафтовій, телекомунікаційній  і медіа-галузі.

Позначку "негативний" отримали європейський торгово-роздрібний сектор, сектор будматеріалів, хімічний, фармацевтичний сектор і сталеваріння.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: