У Тимошенко придумали ще одну "комунальну" комісію

Четвер, 24 грудня 2009, 13:03
Кабінет міністрів на засіданні 23 грудня схвалив проект закону "Про Національну комісію регулювання на ринку комунальних послуг (НКРРКП)" .

Про це заявив на брифінгу у четвер міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко, повідомляє агентство "УНІАН".

Він підкреслив, що документ підготовлено з метою недопущення необґрунтованого підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги.

Водночас міністр відзначив, що НКРРКП опікуватиметься з'ясуванням вартості виробництва і транспортування тепла.

Остаточні тарифи для продажу послуг споживачу, згідно з документом, залишатимуться у компетенції місцевої влади.

Реклама:

"Передбачається, що ця комісія бере на себе визначення тарифної методології і встановлення тарифів на виробництво і транспортування тепла. Є ще третя складова тарифу - безпосередній продаж, який ми залишаємо місцевому самоврядуванню", - сказав Кучеренко.

Він зазначив, що органи місцевого самоврядування у межах встановленої рентабельності визначатимуть остаточні тарифи для різних категорій споживачів.

Крім того, міністр повідомив, що на засіданні Кабміну у середу також було схвалено законопроект про введення спеціального режиму оподаткування операцій за поданням житлово-комунальних послуг, яким передбачається можливість скористатися ПДВ для фінансування програм модернізації підприємств, скорочення втрат води і тепла і оснащення засобами обліку.

Він відзначив, що за рахунок введення таких умов оподаткування підприємства галузі ЖКГ зможуть одержати від 1,5 до 2,5 млрд. гривень на рік для технічної модернізації і переоснащення.

Кучеренко проінформував, що Кабмін ухвалив пакет антикризових законопроектів, який дозволить запровадити систему змін галузі ЖКГ і створити умови для залучення інвестицій з метою модернізації підприємств.

Також законопроектами пропонується посилити державний контроль і захист прав споживачів, ліквідувати можливість зловживання монопольним становищем підприємств водо- і теплопостачання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!