Завод Фірташа відновив виробництво

Четвер, 5 листопада 2009, 12:18

ВАТ "Рівнеазот" 4 листопада запустило своє виробництво.

Про це повідомиляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу підприємства.

За словами співрозмовника агентства, передбачається, що перша продукція буде отримана вже 10 листопада.

У прес-службі підприємства агентству уточнили, що відновлення виробництва було розпочато завдяки відновленню постачання сировини підприємству НАК "Нафтогаз Україна".

Реклама:

Як повідомлялося, Національна комісія регулювання енергетики в середині серпня вирішила знизити граничну ціну на природний газ для хімічних підприємств, які виробляють азотні мінеральні добрива, на 16,6% - до 1,584 тис. гривень за 1 тис. кубометрів.

До переліку увійшли п'ять з шести таких підприємств, після чого "Рівнеазот" заявив про дискримінаційне ставлення влади до нього. Компанія також повідомила, що борг держави перед ним з відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) до кінця серпня перевищив 50 млн. гривень, у тому числі прострочений - 24,7 млн. гривень.

У свою чергу, прем'єр-міністр Юлія Тимошенко звинуватила власників підприємства у неефективності і заявила про можливість його реприватизації.

"Рівнеазот" з травня 2009 року фактично простоював, тому що переробка природного газу за зростанням цін в нинішніх ринкових умовах для підприємства нерентабельна.

Згідно з даними прем'єра Тимошенко, "Рівнеазот" афілійований з підприємцем Дмитром Фірташем, діяльність якого глава уряду постійно критикує.

На початку жовтня уряд включив ВАТ "Рівнеазот" до переліку виробників азотних мінеральних добрив, на яких поширюється дія постанови НКРЕ про постачання природного газу за зниженими цінами.

Уряд доручив Міністерству палива та енергетики спільно з НАК "Нафтогаз України" терміново забезпечити постачання газу за цінами, визначеними постановою НКРЕ. Крім того, Державна податкова адміністрація повинна забезпечити відшкодування підприємству ПДВ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!