Росія буде боротися з GM за Opel

Середа, 4 листопада 2009, 18:24

Сбербанк Росії і канадська компанія Magna планують провести юридичний аналіз ситуації, що склався після відмови концерну General Motors продати марку Opel російсько-канадському консорціуму.

Про це заявив прес-секретар російського президента Дмитро Песков, пише газета "Дело".

"GM передала управління своїм європейським дивізіоном в траст, який фактично угоду вже схвалив. І по суті, подальші кроки знаходяться в компетенції трасту", - відзначив Пєсков.

За його словами, російський уряд підтримує операцію з продажу Opel Сбербанку та Magna, а також вважає її реалістичною і цілком обгрунтованою з економічної точки зору.

Реклама:

Песков відзначив, що уряд навіть був готовий взяти на себе частину фінансових ризиків з метою полегшити Німеччині підтримку Opel.

Крім того, для досягнення наявних домовленостей була проведена велика робота між консорціумом, концерном General Motors, профспілками, німецьким урядом, а також владою тих країн, де розташовуються заводи Opel.

Як відомо, про своє рішення відмовитися від продажу марки концерн GM заявив 3 листопада.

Рада директорів автовиробника мотивувала цей крок поліпшити фінансові показники GM.

На думку ради директорів американського автовиробника, збереження німецької марки в складі GM є в інтересах покупців, постачальників і дилерів, а також співробітників Opel.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: