Кримські курорти наблизять до євростандартів

Понеділок, 30 листопада 2009, 11:18

Єврокомісія почала реалізовувати проект створення на Кримському півострові Агенції регіонального розвитку, яка сприятиме розвитку соціальної інфраструктури місцевих громад.

Про це заявив голова представництва Єврокомісії в Україні Жозе Тейшейра, пише Deutsche Welle.

Наступним кроком, за його словами, має стати розвиток курортно-рекреаційної галузі, як однієї з провідних галузей кримської економіки.

"У Криму рівень розвитку туризму, стандарти туристичного бізнесу не йдуть у жодне порівняння з тими стандартами, які існують в місцях відпочинку в країнах Євросоюзу", - зазначив Тейшейра.

Реклама:

В свою чергу президент комітету регіонів ЄС Ван ден Бранде відзначив великий потенціал, який має автономія для розвитку плідних стосунків з регіонами країн Європейського союзу.

Водночас він наголосив і на першочергових проблемах, які для цього мають бути вирішені в Криму та Україні в цілому.

"Необхідно сприяти більш демократичному управлінню та більшій прозорості влади і звісно ж потрібно подолати корупцію, яка існує в стосунках між владними інститутами та громадянами і бізнесменами", - підкреслив він.

Провівши таку реформу, в Криму можна буде створити середовище, привабливе для європейських інвесторів, які нададуть поштовх для розвитку місцевої економіки, вважають представники Євросоюзу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: