Moody's залишило "Фінанси та Кредит" у списку на перегляд

Вівторок, 3 листопада 2009, 17:55 -

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service завершить перегляд рейтингу банку "Фінанси та Кредит", коли умови реструктуризації боргу будуть остаточно узгоджені з кредиторами банку.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби агентства.

Як відомо, Moody's знизило рейтинги боргу та зобов'язань банку до "Caa2", а його рейтинг за національною шкалою - до "B3.ua" і поставило їх на перегляд з невизначеним напрямком зміни 24 березня після дефолта банку за синдикованим кредитом на 70 млн. доларів.

Агентство зазначає, що розраховує досить швидко завершити перегляд рейтингу після того, як сторони переговорів закінчать угоду.

Реклама:

Як зазначають аналітики Moody's, ліквідність банку "Фінанси та Кредит" залишається недостатньою і суттєво залежною від фондування НБУ, хоча і не схильна до серйозного тиску від відтоку депозитів.

Агентство також звертає увагу на той факт, що у вересні банк збільшив статутний капітал на 400 млн. гривень завдяки внескам існуючих акціонерів, а також залучив субординований кредит на суму 7,94 млн. доларів. На думку експертів Moody's, 2009 року збільшення капіталу досить, щоб в короткостроковій перспективі задовольнити вимоги НБУ, однак недостатньо, щоб повністю абсорбувати потенційні кредитні втрати в кредитному портфелі.

Крім того, агентство відзначає, що банк до цього часу не досяг угоди з кредиторами про умови реструктуризації синдикованого кредиту на 70 млн. гривень, а також інших виплат в 2009-2010 роках і не надав Moody's інформацію про пропоновані умови реструктуризації.

Банк "Фінанси та Кредит" засновано в 1990 році. Його найбільшими акціонерами на 1 липня 2009 року були АТ "F&C Realty" (47,0592%) і ТОВ "Асканія" (48,878%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: