Міністр прогнозує відсутність інтересу до аукціону з експорту електроенергії

Вівторок, 24 листопада 2009, 16:18

Інтерес до проведення першого аукціону з доступу до перетину для експорту електроенергії, запланованого на грудень 2009 року, буде дуже буде відсутнім через погіршення цінової кон'юнктури на європейських ринках.

Таку думку висловив глава Мінпаливенерго Юрій Продан, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Міністр зазначив, що погіршення цінової кон'юнктури вже позначилося на обсягах поставок української електроенергії з Бурштинського енергоострова в напрямку країн Східної Європи.

"Ми-то проведемо цей аукціон, але я думаю, що не буде покупців. Зараз ціна настільки низька, що це зовсім не вигідно - в Європі купити дешевше. Виходячи з цінової кон'юнктури, просто може не бути охочих", - сказав міністр, додавши, що з 20 листопада обсяги експорту з Бурштинського енергоострова знизилися вдвічі.

Реклама:

При цьому Продан підкреслив, що міністерство не має наміру відмовлятися від проведення аукціону в грудні, на який планується виставити доступ до перетину для забезпечення передачі вільної від контрактів потужності в розмірі 100 МВт.

Як повідомлялося, Національна енергетична компанія "Укренерго" своїм наказом від 20 листопада затвердила положення про аукціонну комісію для проведення конкурсу і вже сформувала її склад.

Закон про аукціонний доступ до експорту електроенергії Верховна рада більшістю голосів ухвалила 19 березня 2009 року.

Наразі експорт електроенергії з України здійснюється за прямими договорами між держпідприємством зовнішньоекономічної діяльності "Укрінтеренерго" та імпортерами української електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: