Тимошенко дозволила держпідприємствам позичати за кордоном, не питаючись

П'ятниця, 20 листопада 2009, 20:25

Кабінет міністрів надав право державним підприємствам залучати кредити за кордоном без узгодження з центральними органами влади.

Таке розпорядження уряд прийняв 18 листопада, повідомляє агентство "Українські новини".

Зокрема, Кабмін дозволив не погоджувати залучення зовнішніх позик з Міністерством фінансів, Міністерством економіки та Фондом державного майна.

Цим розпорядженням уряд скасував своє розпорядження від 15 червня, що наказувало уповноваженим особам держпідприємств проводити узгодження проектів договорів про кредити, що залучаються з-за кордону, до того, як дозволяти залучати ці позики.

Реклама:

При цьому іншим розпорядженням від 18 листопада уряд зобов'язав господарські товариства (крім банків), у яких держава володіє більше 50% статутного капіталу, узгоджувати не тільки зовнішні, але і внутрішні позики (якщо вони залучаються на термін більше року).

Брати в борг всередині країни можна тільки з дозволу центрального органу виконавчої влади, у веденні якого знаходиться підприємство.

Крім того, госптовариства з державною часткою більше 50% також зобов'язані погоджувати забезпечення, яке вони мають намір надати при залученні позик.

При цьому вони не повинні мати заборгованості з податків і зборів. Мінфін повинен протягом 30 днів приймати рішення по таких узгодженнях.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: