Ющенко пропонує кинути на соцстандарти гроші з державного боргу

Понеділок, 2 листопада 2009, 14:59

Президент Віктор Ющенко вніс на розгляд Верховної ради проект закону "Про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2009 рік" та визначив його як невідкладний для позачергового розгляду парламентом.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби глави держави.

Згідно з повідомленням, цей законопроект спрямований на забезпечення своєчасного здійснення пенсійних виплат та виплати допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім'ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам і тимчасової державної допомоги дітям у встановлених законодавством розмірах.

Законом "Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати" з 1 листопада 2009 року підвищено прожитковий мінімум на одну особу до 701 гривень, а для непрацездатних осіб - до 573 гривень.

Реклама:

У зв`язку з цим виникла додаткова потреба у коштах Пенсійного фонду на виплату пенсій у 2009 році в обсязі 1100 млн. гривень та виплату соціальної допомоги у сумі 100 млн. гривень.

Проектом закону, зокрема, пропонується визначити джерелом покриття додаткової потреби у ресурсах Пенсійного фонду кошти державного бюджету та збільшити видатки державного бюджету за програмою "Покриття дефіциту коштів Пенсійного фонду для виплати пенсій" на суму 1,100 млрд. гривень, а також збільшити обсяг субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на виплату допомоги сім'ям з дітьми, малозабезпеченим сім`ям, інвалідам з дитинства, дітям-інвалідам та тимчасової державної допомоги дітям на 100 млн. гривень.

Збільшення видатків за цими бюджетними програмами пропонується здійснити за рахунок зменшення на відповідну суму передбаченого законом обсягу фінансування видатків на обслуговування внутрішнього державного боргу, враховуючи фактичну економію ресурсу на зазначену мету.

Прийняття закону дозволить забезпечити виплату пенсій та соціальних допомог у підвищеному розмірі, поліпшити рівень життя соціальне незахищених верств населення, зменшити рівень бідності серед пенсіонерів, відзначає президент.

Представлятиме законопроект під час його розгляду на пленарному засіданні Верховної ради перший заступник глави Секретаріату президента - представник президента у Кабінеті міністрів Олександр Шлапак.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!