Банкірів звинуватили у пограбуваннях банків

Четвер, 19 листопада 2009, 12:59

У пограбуваннях банків винні банкіри, які відмовляються приймати заходи безпеки.

Про це заявив міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я вважаю, що в цих злочинах, в першу чергу винні банкіри, які вже відкрито на прес-конференціях через голову своєї асоціації пана Сугоняко (президент асоціація українських банків Олександра Сугоняко) заявляють, що вони не будуть жодним чином оплачувати системи відеоспостереження або інші запобіжні заходи", - заявив Луценко.

Міністр також заявив, що його "абсолютно не хвилює, скільки грошей вкрадуть з банків".

"Мене хвилює тільки одне, те, що незахищені банки є цілющим середовищем для злочинців. Адже безкарні, легкі пограбування банків, як правило, не закінчуються одним разом - звичайно йде серія. І тому, їх небажання встановити за 100 баксів відеокамеру на вході у відділення банку, як правило, обертається тим, що по країні пішла хвиля успішних розбійних нападів на банки ", - сказав Луценко.

За його даними, в Україні розкривається приблизно 50% розбійних нападів.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше банки висловили свою незадоволеність підозрами Генпрокуратури у недбалості керівних органів фінансових установ у питаннях охорони.

В Генпрокуратура заявили, що стосовно керівників банків будуть порушуватися кримінальні справи за службову недбалість у разі відсутності належних заходів безпеки в установах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: