На валютний ринок не вплинув навіть "Нафтогаз"

Понеділок, 16 листопада 2009, 18:57

З початку листопада валютний ринок перебував під загальним впливом стабілізаційних процесів.

Про це йдеться в повідомленні на веб-сайті НБУ.

"Попит на іноземну валюту та її пропозиція формувалися, виходячи з потреб його суб'єктів, а обмінні курси гривні відносно долара США демонстрували сталу динаміку з незначними відхиленнями від рівноважного тренду", - говориться в повідомленні.

При цьому НБУ наголошує, що було підтримано платежі НАК "Нафтогаз України" за його зовнішніми контрактами.

Реклама:

Наведене сприяло своєчасному розрахунку компанії за імпортований природний газ, не позначившись на стабілізаційних тенденціях валютного ринку країни, зазначає регулятор.

Національний банк з початку місяця продовжував проведення цільових аукціонів для задоволення потреб клієнтів банків - фізичних осіб для погашення ними заборгованості за валютними кредитами, вказується в повідомленні.

З початку листопада було проведено чотири таких аукціони, на яких було продано 49,4 млн. дол., євро 0,2 млн. євро та майже 1,7 млн. швейцарських франків.

За даними НБУ, курс гривні відносно долара з початку місяця дещо знизився: на міжбанківському ринку - на 0,23 %, до 8,1068 грн./дол., а за операціями банків з продажу готівкових доларів США - на 0,48 %, до 8,1965 грн./дол.

Офіційний курс гривні до долара укріпився на 0,05 %, до 7,9963 грн./дол. США, до євро знизився на 0,86 %, до 11,9321 грн./євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!