"Украгролізинг" отримав ще 80 мільйонів зі Стабфонду

Понеділок, 16 листопада 2009, 14:19

Національна акціонерна компанія "Украгролізинг" отримала другий транш державних коштів зі Стабілізаційного фонду у розмірі 80 млн. гривень на закупівлю сільгосптехніки для передачі її в лізинг аграріям.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу "Украгролізингу".

Згідно з повідомленням, кошти уже розподілено між 20 підприємствами сільгоспмашинобудування.

Кошти отримали, в першу чергу, постійні партнери компанії - НВП "Херсонський машзавод", Харківський тракторний завод, ВАТ "Червона Зірка", ПП "Агро-Союз", "Уманьферммаш", ВО "Південмаш", ВАТ "Барцлав", ВО "Техна", Карлівський машзавод.

Реклама:

"За рахунок нового надходження ми змогли повністю ліквідувати поточні заборгованості перед заводами-виробниками за вже відвантажену техніку в лізинг і здійснити передоплату за наступні замовлення", - цитує прес-служба заступника голови правління НАК Тараса Семикопного.

За його словами, кошти також спрямовані на закупівлю нової техніки для аграріїв.

У прес-релізі з посиланням на голову правління "Украгролізингу" підкреслюється, що компанія продовжує активну роботу щодо своєчасного повернення лізингових платежів, і сьогодні вже 20 обласних філій відзвітували про 10-відсоткове повернення коштів.

"Відставання фіксується тільки в областях (переважно на заході України), де затримки виплат пов'язані зі стихійними погодними умовами. ПЗ станом на середину листопада вже повернуто 100 млн. гривень за передану в лізинг техніку", - наголошується в повідомленні компанії.

Компанія сподівається, що всі необхідні 129 млн. гривень зворотних лізингових платежів будуть повернуті до держбюджету.

Як повідомлялося, перші 20 млн. гривень зі Стабілізаційного фонду на операції фінансового лізингу "Украгролізинг" отримав в кінці вересня 2009 року.

У цілому, відповідно до урядової постанови, до кінця поточного року НАК "Украгролізинг" передбачено виділення 393 млн. гривень зі Стабфонду.

Перелік підприємств, що одержують додаткові кошти, формується Кабінетом міністрів і затверджений міжвідомчою експертною радою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: