Фірташ збрехав слідчим про угорський актив?

П'ятниця, 13 листопада 2009, 19:25

Дмитро Фірташ з самого початку знав про продаж угорського газотрейдера Emfesz.

Про це заявив колишній гендиректор компанії Іштван Гоці, який був затриманий в середу національним бюро розслідувань Угорщини і відпущений під підписку про невиїзд, пише газета "Ведомости".

"На допиті я дізнався, що (Дмитро) Фірташ дав проти мене свідчення про те, що нібито я не мав доручення на продаж Emfesz і що він сам не знав про цю операцію. Але, можу тепер сказати, що це не так. Фірташ був поінформований заздалегідь про продаж Emfesz", - сказав він.

Через свого представника Фірташ передав виданню, що не знав про угоду і не давав Гоці ніяких розпоряджень про продаж Emfesz.

Реклама:

Як відомо, угорський газовий трейдер Emfesz раніше належав українському бізнесменові Дмитрові Фірташу, який контролює також половину Rosukrenergo.

В результаті останньої російсько-української газової війни "Газпром" відключив Emfesz газ - трейдер, щоб не порушити контракти з покупцями, змушений закуповувати його на відкритому ринку.

А в квітні Гоці продав трейдера за 1 долар швейцарській RosGas AG.

11 листопада вранці колишнього гендиректора Emfesz викликали на допит в Національне бюро розслідувань Угорщини, паралельно в офісі компанії йшли обшуки. Гоці допитували у порушеній ще у травні 2009 року кримінальній справі про продаж Emfesz.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!