"Альфа" вимагає грошей від "Союз-Віктану"

П'ятниця, 13 листопада 2009, 12:14

Альфа-банк вимагає від одного з найбільших у СНД виробників горілки - групи "Союз-Віктан" майже 700 млн. руб.

Російські підприємства групи були поручителями за кредитами, взятих на Україні, пише видання "Ведомости".

Позов Альфа-банку до компаній "Союз-Віктан лтд", "Союз-Віктан Трейд" і розташованих в Росії представництв та горілчаного заводу групи (ТОВ "Союз-Віктан" і ЗАТ "Союз-Віктан" відповідно) в четвер був зареєстрований на сайті Арбітражного суду Москви.

Сума вимог - 697,3 млн. руб.

Реклама:

Представник російського офісу "Союз-Віктану" Сергій Комоцький і співробітник прес-служби Альфа-банку відмовилися від коментарів.

Два джерела, близьких до різних сторін розгляду, стверджують, що російські підрозділи "Союз-Віктану" виступали поручителями за кредитами, що видав групі український Альфа-банк.

Телефони прес-секретаря "Союз-Віктану" Сергія Блажко не відповідали, прес-служба Альфа-банку (Україна) на запит "Ведомостей" передала відповідь юристів банку:

"Закон про банки і банківську діяльність України забороняє розголошувати дані про клієнтів і їх договірні відносини".

"Союз-Віктан" 2008 року був однією з найдинамічніших в Росії горілчаних компаній.

За минулий рік він подвоїв свою частку на ринку до 2,9% (8 місце в Росії), а за дев'ять місяців 2009 року показав зростання виробництва на 14% у порівнянні з 2008 роком, говорить директор ЦІФРРА Вадим Дробиз.

Він припускає, що "Союз-Віктан" без зусиль зможе погасити борг перед "Альфа-банком", якщо тільки у компанії немає серйозних проблем".

Після бурхливого зростання виробництва "Союз-Віктан" у вересні несподівано зупинив виробництво горілки на російському заводі у підмосковному Рузе (з моменту запуску заводу 2005 року "Союз-Віктан" припинив імпорт з України до Росії), говорить аналітик.

Комоцький не став коментувати причини зупинки виробництва.

За даними фондів Firebird (володіють 10% акцій компанії), боргове навантаження "Союз-Віктану" на початок 2009 року становила 220 млн. дол. (з них 70 млн. дол. CLN компанія погасила в березні).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!