Фірташа відлучають від титану

Середа, 11 листопада 2009, 09:26

Господарський суд Києва наклав арешт на майно Іршанського гірничо-збагачувального та Вільногірського гірничо-металургійного комбінатів, які до кінця вересня перебували в оренді у заводу "Кримський Титан".

Цим рішенням суд задовольнив позов Міністерства промислової політики до підконтрольного Дмитрові Фірташу підприємства, пише газета "Дело".

У своєму позові міністерство наполягає на тому, що термін оренди закінчився і підприємства повинні бути повернені під контроль держави. Рішення по суті спору суд повинен буде винести 24 листопада.

У компанії OstChem Holding, яка керує хімічними активами Дмитра Фірташа, ситуацію з арештом майна не коментують. Однак наполягають на тому, що мають право розраховувати на продовження оренди сировинних підприємств.

Реклама:

"Ми зараз управляємо ГЗК і наполягаємо на продовженні договору про їх оренду", - заявили виданню в OstChem Holding.

Як повідомлялося, сторона Дмитра Фірташа намагається через суд зобов'язати уряд продовжити оренду спірних комбінатів. На думку юристів компанії, представники уряду повинні були офіційно повідомити "Кримський Титан" за три місяці до закінчення договору оренди про те, що не мають наміру продовжувати дію документа.

Проте, як запевняють у OstChem Holding, офіційного повідомлення вони не отримували. Таким чином, за законом мають право на продовження договору ще на два роки.

Іршанський і Вольногорський ГЗК перебували в оренді у "Кримського Титану" з 2004 року. Термін оренди закінчувався у вересні 2009 року.

Наприкінці вересня Кабмін ухвалив постанову, за якою Іршанський ГЗК і Вольногорський гірничо-металургійний комбінат після інвентаризації повинні були перейти в управління Мінпромполітики.

Почати інвентаризацію підприємств планувалося 1 жовтня. Однак керівництво "Кримського Титана" заборонив пускати на об'єкти представників Мінпромполітики і ФДМ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: