Тимошенко надала гарантії по кредиту "Украгролізинга"

Четвер, 29 жовтня 2009, 16:00

Кабінет міністрів прийняв постанову, якою дозволив Національній акціонерній компанії "Украгролізинг" залучити в 2009 році 33,5 млн. доларів кредиту за державні гарантії у корейських компаній на закупівлю обладнання з переробки сільськогосподарської продукції.

Про це заявив міністр аграрної політики Юрій Мельник після прийняття урядом відповідного рішення, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

Міністр нагадав, що у вересні Кабмін вже ухвалював постанову аналогічного характеру з надання держгарантій "Украгролізингу" на залучення кредиту в розмірі 100 млн. доларів, але постанову було припинено указом президента.

"Але оскільки ми провели переговори і вже вийшли на підписання угоди, то Кабмін ухвалив рішення фактично відновити призупинену президентом постанову, але на меншу суму - у розмірі 33,5 млн. доларів", - уточнив він.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше президент Віктор Ющенко призупинив рішення уряду про залучення під держгарантії державним підприємством для постачання медичних установ "Укрвакцина" кредиту на суму до 800 млн. євро і "Украгролізинг" на 100 млн. доларів.

Ющенко пояснив свої дії тим, що держбюджет-2009 обмежує надання держгарантій в цьому році 37 млрд. гривень, тоді як, за розрахунками президента, на 5 серпня уряд вже ухвалив рішення про госгаранії на суму 35,5 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: