Євро-2012 може обійтися без 10 мільярдів?

Четвер, 15 жовтня 2009, 15:39

Україні не потрібні 10 мільярдів гривень, які можуть підірвати стабільність гривні.

Про це сказав журналістам віце-прем‘єр-міністр Іван Васюник під час огляду ходу реконструкції НСК "Олімпійський", повідомляє його прес-служба.

"Україні не потрібні фінансові фантоми. Україні не потрібно до кінця року 10 мільярдів гривень на фінансування програми Євро-2012.  Україні тим більше не потрібні 10 мільярдів гривень, які би в результаті цього емісійного втручання зірвали фінансову стабільність в країні, зірвали стабільність гривні, української грошової одиниці", - заявив віце-прем‘єр-міністр Іван Васюник.

За його словами, історія з фінансуванням Євро-2012, якою передбачається виділити близько 10 млрд. гривень, вже триває чотири місяці.

Реклама:

"Але на превеликий жаль, а може на щастя, це джерело до цього часу не працює.  На превеликий жаль, ми є свідками певної політичної гри навколо цього закону", - сказав віце-прем‘єр.

За словами Васюника, у 2009 році не потрібно такими великими сумами (10 млрд. грн.) створювати певні негативні очікування від реалізації програми ЄВРО-2012.

"Я знаю про такі очікування. Ці очікування мають певні підстави під собою, про це говорять експерти. Україні потрібно менше половини цієї суми. І цю суму можна забезпечити через неемісійне фінансування", - наголосив І.Васюник.

Урядовець нагадав, Україна має завдяки скоординованій, відпрацьованій президентом, урядом і Міністерством фінансів та Нацбанком реалістичну, неемісійну схему фінансування всіх робіт у 2009 році у підготовці України до ЄВРО-2012.

"Все, що нам потрібно - забезпечити реалізацію цієї схеми," - наголосив Васюник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!