ФДМ можуть примусити визнати покупця ОПЗ?

Середа, 30 вересня 2009, 14:44

Міністр юстиції Микола Оніщук не виключає, що суд може зобов'язати Фонд держмайна підписати угоду з переможцем конкурсу з продажу Одеського припортового заводу.

Таку думку він висловив у середу журналістам, коментуючи ситуацію навколо продажу ОПЗ, який не відбувся в вівторок попри проведення конкурсних процедур.

Однак "це залежатиме від предмету судового спору", зазначив Оніщук.

"Це не виключається, якщо предметом позову буде зобов'язання Фонду держмайна визнати результати конкурсу - і рішення суду вступить в законну силу", - сказав він.

Реклама:

На думку міністра юстиції, "скоріше за все, нас очікує довготривалий процес між зацікавленими (в придбанні ОПЗ) компаніями та Фондом держмайна".  

Як відомо, у вівторок, 29 вересня, у Фонді держмайна було проведено конкурс з продажу контрольного пакету акції Одеського припортового заводу.

Після проведення конкурсних процедур, комісія ФДМ вирішила не визнавати переможцем конкурсу з продажу ОПЗ товариство "Нортіма" (його пов'язують із Ігорем Коломойським і Олександром Ярославським), яке запропонувало найбільшу суму за завод - 5 мільярдів гривень, через "неадекватність" ціни та ознаки змови учасників.

Представник компанії "Нортіма" Тимур Новиков звинуватив Кабінет міністрів у тиску на конкурсну комісію з продажу ОПЗ, а в.о. голови ФДМ Дмитра Парфененка - у маніпуляції документами.

Коломойський збирається судитися за право володіти ОПЗ.

Українаська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: