Комунальні тарифи передадуть Нацкомісії

Четвер, 3 вересня 2009, 11:49

Уряд найближчим часом подасть до Верховної ради законопроект, який передбачає створення Національної комісії регулювання комунальних послуг.

Передбачається, що їй будуть передані повноваження з встановлення тарифів на тепло-, водопостачання і водовідведення, які наразі регулюють місцеві органи влади, пише газета "Дело" з посиланням на міністра з питань ЖКГ Олексія Кучеренко.

За його словами, крім встановлення тарифів, новий держорган візьме на себе контроль над виконанням ліцензійних вимог і законодавчих норм у сфері ЖКГ.

Відповідно до законопроекту, Нацкомісія зможе штрафувати за порушення ліцензійних вимог або невиконання її рішень на суму від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів.

Реклама:

"Ми передамо цьому органу багато функцій міністерства. Думаю, вона (Нацкомісія) зможе навести порядок на ринку комунальних послуг, який зараз перебуває у важкому становищі", - сказав Кучеренко.

Екс-міністр з питань ЖКГ, "регіонал" Олександр Попов вважає, що створення Нацкомісії відповідає світовій практиці - незалежний регулятор комунальних тарифів є практично в кожній країні.

"Нинішня ситуація в Україні свідчить, що тарифи потрібно терміново виводити за рамки політики", - зазначив депутат.

Раніше разом зі своїми колегами по Партії регіонів Попов підготував аналогічний законопроект. Нещодавно він обговорювалося на нараді в міністерстві, однак, судячи з усього, члени уряду відкинули цей документ.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!