Дерипаска шукає акціонерів для ЗАлКу в Лівії та ОАЕ

Вівторок, 22 вересня 2009, 10:53

Компанія UC Rusal шукає нових акціонерів у Лівії та Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ).

Власник компанії Олег Дерипаска ще рік тому оголосив, що всі його компанії, щоб розрахуватися з боргами, будуть шукати іноземних партнерів, пише видання "Ведомости".

Основний актив Дерипаски - UC Rusal не стала винятком. Компанія вела переговори про продаж міноритарного пакета акцій державного інвестфонду Лівії.

За даними видання The Times, фонд Libyan Investment Authority міг придбати 10% акцій алюмінієвого холдингу. Однак UC Rusal не влаштувала швидкість, з якою лівійські чиновники вирішували питання, і переговори були зупинені.

Реклама:

Така ж доля спіткала і переговори з іншими суверенними фондами країн - експортерів нафти, повідомляє газета, не приводячи деталей.

Libyan Investment Authority - урядовий фонд, заснований у серпні 2006 року. Обсяг коштів під управлінням оцінюється в 40 млрд. дол.

UC Rusal домовлялася не тільки з лівійськими фондами, а й веде переговори з інвесторами з ОАЕ, вони почалися ще на початку року, розповіли виданню два джерела, близьких до алюмінієвої компанії. Назву фондів вони не розкривають.

Значного прогресу в переговорах не досягнуто, але сказати, що в них поставлено остаточну крапку, не можна, підкреслив один із співрозмовників.

Продаж пакета могла допомогти UC Rusal розрахуватися до частини боргів, які досягли 16,8 млрд. дол.

Одночасно UC Rusal домовляється з кредиторами про реструктуризацію боргу.

Як відомо, група UC Rusal контролює Запорізький алюмінієвий комбінат.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: