На заводі Фірташа сподіваються зберегти частку на ринку

Середа, 2 вересня 2009, 18:29

ВАТ "Рівнеазот" за рівних для всіх українських виробників азотних міндобрив цін на природний газ, незважаючи на простій, після відновлення виробництва зможе зберегти позиції на внутрішньому ринку.

Про це на прес-конференції у Рівному заявив головний інженер підприємства Володимир Коваленко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Внутрішній ринок займає 50-55% (в загальному обсязі поставок заводу), він завжди буде. Якщо будуть рівні умови по газу, то не будуть везти селітру з Донецька", - сказав він.

При цьому він нагадав, що простій заводу в 2009 році обумовлений як високою ціною на газ, так і російсько-українським газовим конфліктом на початку року, коли хімзаводам були значно скорочені поставки палива.

Реклама:

Як повідомлялося, "Рівнеазот" з травня 2009 року фактично простоює, тому що переробка природного газу через зростання цін на нього в нинішніх ринкових умовах для підприємства нерентабельна.

При цьому на підприємстві звинуватили уряд під керівництвом Юлії Тимошенко в дискримінаційному ставленні до підприємства, оскільки за ініціативою Кабінету міністрів Національна комісія регулювання електроенергетики знизила на 16,6% граничну ціну на газ для всіх виробників азотних міндобрив, крім рівненського підприємства.

Як відомо, ВАТ "Рівнеазот" афілійоване з підприємцем Дмитром Фірташем, який також володіє 45% акцій RosUkrEnergo.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!