Уряд знайшов мільярд для зрівняння зарплат

Понеділок, 14 вересня 2009, 12:58

Кабінет міністрів знайшов більше 1 млрд. гривень для того, щоб з 1 грудня 2009 року перейти на єдину тарифну сітку для всіх категорій робітників.

Про це заявила прем'єр-міністр Юлія Тимошенко під час засідання Національної тристоронньої соціально-економічної ради, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Тимошенко відзначила, що спочатку передбачалося при роботі над проектом бюджету на 2010 рік зберегти існуючі соціальні стандарти, без їх підвищення.

Проте після консультацій з профспілками і роботодавцями концепція була змінена, і було ухвалено рішення про те, що соціальні стандарти все одно будуть підвищуватися.

Реклама:

"Крім того, ми ставимо, в перший раз за всі останні роки, у бюджеті норму, за якою з 1 грудня здійснюється перехід на застосування єдиної тарифної сітки для всіх категорій співробітників", - сказала прем'єр.

Тимошенко зазначила, що на це потрібно було знайти більш ніж 1 млрд. гривень в бюджеті.

"Це досить велика сума, але ми її знайшли", - сказала вона і зазначила, що при переході на єдину тарифну сітку з відповідною мінімальною заробітною платою по першому тарифному розряду зарплата збільшиться з 1 грудня 2009 по 1 грудня 2010 року майже на 35%.

"Крім того, після всіх цих змін середньомісячна заробітна плата працівників бюджетної сфери в номінальному обчисленні буде збільшуватися з 1 грудня по 1 грудня більш ніж на 20%", - додала прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!