Суд заборонив ФДМ продавати на біржі три обленерго

П'ятниця, 11 вересня 2009, 11:19

Окружний адміністративний суд м. Києва своїм рішенням, прийнятим за позовом Валентини Семенюк-Самсоненко, заборонив Фонду державного майна вчиняти дії з продажу трьох обленерго.

Заборона стосується блокуючих пакетів акцій ВАТ "Сумиобленерго" (25%), ВАТ "Прикарпаттяобленерго" (25,02%) та ВАТ "Полтаваобленерго" (25%), йдеться в прес-релізі.

Це рішення прийняте судом як запобіжний захід у справі про заборону приватизації підприємств енергетики до вирішення справи по суті.

Семенюк-Самсоненко 8 вересня 2009 року подала до Окружного адміністративного суду м. Києва уточнений адміністративний позов до Кабінету міністрів, прем‘єр-міністра та Фонду державного майна України, яким, просила визнати протиправними нормативні акти КМУ та ФДМУ про продаж на біржових торгах пакетів акцій ВАТ "Сумиобленерго" (25%), ВАТ "Прикарпаттяобленерго" (25,02%), та ВАТ "Полтаваобленерго" (25%), які були оголошені Фондом до продажу 18 березня 2009 року і виставлені на торги українських бірж.

Реклама:

Таким чином, екс-голова ФДМ доповнила поданий нею раніше позов про визнання протиправними нормативних актів, якими регулюється продаж контрольних пакетів акцій 14 обленерго.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: