Інвестору львівського аеропорту доведеться "викинути" більше 1 мільярда

Понеділок, 3 серпня 2009, 10:12

Загальна сума інвестицій для будівництва нового аеровокзалу державного підприємства "Міжнародний аеропорт "Львів" становить орієнтовно 1,108 мільярда гривень.

Про це повідомляється на офіційноиму сайті Міністерства транспорту та зв'язку.

Початкова сума платежу за придбання права на укладення інвестиційного договору становить 1 млн. грн., гарантійний внесок аукціону - 100 тис. грн. (сплачується претендентом на відповідний розрахунковий рахунок аеропорту і повертається після проведення аукціону всім, окрім переможця аукціону).

Проведення аукціону заплановане на 9 вересня 2009 року о 10.00 у міністерстві.

Реклама:

За умовами, інвестор отримає повноцінне право власності на зведений за його кошти термінал, і з ним буде підписаний договір щодо управління державним підприємством "Міжнародний аеропорт "Львів".

Подібні умови залучення інвестора для розвитку державного стратегічного об`єкту у сфері цивільної авіації вперше застосовуватимуться в Україні.

У самому тексті постанови не фіксується конкретна кошторисна вартість проекту, що дає можливість інвесторові, який переможе в аукціоні, взяти участь в узгодженні цих питань у процесі укладення з ним договору.

Проект нового терміналу, розроблений компанією "Тебодін", є мобільним і передбачає як розширення, так і зменшення загальної площі будівлі із збереженням при цьому необхідної пропускної спроможності аеровокзалу - 1000 пас./год. Можливі зміни площі терміналу пов`язані з відповідними змінами його кошторисної вартості.

Генеральний директор ДП "Міжнародний аеропорт "Львів" Олександр Загрева в травні ц.р. зазначав, що орієнтовно наприкінці червня визначатимуть інвестора будівництва терміналу, а в липні планується підписання інвестиційної угоди. На кінець вересня заплановано початок будівництва, а в жовтні 2011 року його планується завершити.

Міжнародний аеропорт "Львів" розташований на південно-західній околиці Львова. Аеродром був збудований до 1940 року для експлуатації легких типів літаків. Був неодноразово реконструйований. Аеродром аеропорту "Львів" має одну злітно-посадочну смугу класу В зі штучним покриттям розміром 2510х45 м.

На сьогодні пропускна спроможність існуючого терміналу в Львівському аеропорту становить 200 пас./год., включаючи міжнародний сектор. Загальна площа двох споруд 6700 кв. м.

Згідно з представленим у травні цього року проекту реконструкції, майбутній термінал зможе пропускати 1000 пас./год., а при необхідності - більш як 2000 пас./год. Також проект передбачає будівництво чотириповерхового гаража на 400 паркувальних місць, відкритого паркінгу на 900 паркувальних місць. Планується, що його загальна площа становитиме 39 тис. кв. м.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!