В Польщі зростають ціни на нерухомість

Середа, 8 липня 2009, 20:05

Червень може виявитися переломним етапом для польського ринку нерухомості.

Після декількох місяців падіння в більшості польських міст в червні експерти відзначали стабілізацію, а в деяких містах навіть зростання цін на житло, пише видання "Дело".

На ринку іпотечних кредитів теж спостерігається деяке пожвавлення. Але відсотки за кредитами в злотих, франках та євро нижче, ніж місяць назад.

У 10 з 15 міст середня ціна квадратного метра наближалася до травневого показника або перевищувала його. В Ольштині і Сопоті було зафіксовано зростання на 3,4% та 3% відповідно, повідомляє портал szybko.pl.

У порівнянні з даними за минулий рік ціни впали у всіх областях, мінімальне зниження зафіксоване в Любліні (на 1,1%) і максимальне - в Кракові (10,23%).

Другий квартал 2009 року закінчився негативним балансом для десяти міст, які досліджував польський портал, в шести ціни зросли від 0,3% у Кракові до 2,4% у Любліні.

"Скорочення темпів падіння цін на житло може означати пожвавлення ринку. Але щоб сказати про це з точністю, потрібно щоб ця тенденція тривала ще 3-4 місяці, тоді можна виключити вплив сезонних факторів", - говорить експерт Марта Кошинська.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!