"Укргазвидобування" збільшила видобуток природного газу

П'ятниця, 3 липня 2009, 15:08

В першому півріччі 2009 року ДК "Укргазвидобування" збільшила обсяги видобутку природного газу на 288 млн. куб м у порівнянні із відповідним періодом минулого року.

Загальний обсяг видобутку природного газу на підприємствах компанії склав 7,732 млрд. куб м, що майже на 340 млн. куб м більше запланованого, повідомляє прес-служба "Укргазвидобування".  

За рахунок введення нових свердловин Мигринського (Луганська обл.), Скворцовського (Харківська обл.), Яблунівського (Полтавська обл.) родовищ на 19,5 тис. т у порівнянні із відповідними показниками минулого року збільшився видобуток нафти (до 78 тисяч тонн).

До того ДК закінчила будівництво двох надглибоких свердловин (до 6300 м) у Дніпровсько-Донецькій западині на сході України та розпочала дослідження пробурених свердловин.

Реклама:

Ще дев'ять надглибоких свердловин  (з проектною глибиною більше 6000 м) знаходяться в бурінні. За результатами виконаних промислово-геофізичних робіт у цих свердловинах очікується отримати промислові припливи газу. Ступінь освоєння нафтогазоносного потенціалу цього регіону до глибини 3000 м складає 90%, тобто він практично вичерпаний, йдеться в повідомленні.

Основні перспективи пошуку покладів вуглеводнів геологи ДК "Укргазвидобування" пов'язують із глибокозалягаючими перспективними горизонтами нижньокам'яновугільних відкладів, перш за все, на крупних валоподібних підняттях Дніпровсько-Донецької западини.

В повідомленні зазначається, що в першому півріччі 2009 року буровими підприємствами ДК "Укргазвидобування"  пробурено 134 657 метрів гірських порід, що на 1657 м вище встановленого планового завдання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: