"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Група "Альфа" вивела з Укрпромбанку 5,6 мільярда гривень?

П'ятниця, 24 липня 2009, 16:46

У розпорядження "Економічної правди" потрапив лист Генеральної прокуратури, адресований Асоціації вкладників, інтереси яких представляє дніпропетровська громадська організація "Громадянський захист "ГраЗу".

Згідно з листом, Генпрокуратура встановила, що з квітня 2004 року по грудень 2008 року "група компаній "Альфа" з метою розвитку і підтримки бізнесу отримувала кредитні кошти в Укрпромбанку, в забезпечення яких у заставу передані нафтопереробні бази, заправні станції й інше майно".

"Починаючи з 2009 року компанії групи "Альфа" припинили обслуговування своїх кредитів в Укрпромбанку і їх загальна прострочена заборгованість на 16 червня 2009 року становила 5,6 млрд. гривень", йдеться в листі.

Водночас, на момент написання листа - 26 червня 2009 року - фактів відчуження заставного майна компаніями групи "Альфа" встановлено не було.

Реклама:

Крім того, Генпрокуратура повідомляє, що два підприємства групи - "Суми-Петроль" і "Житомир-Петроль" - звернулись до Господарського суду Києва з позовами про розірвання договорів застави з Укрпромбанком, які були укладені в забезпечення отриманих у банку кредитів.

Рішеннями Господарського суду Києва позовні вимоги "Суми-Петроль" і "Житомир-Петроль" задоволені повністю, однак прокуратура міста оскаржила ці рішення в апеляційному порядку. На момент написання листа рішення по справах прийняте не було.

Як повідомлялося, у середу в розпорядженні "Економічної правди" опинився відкритий лист до президента, прем'єра, парламенту, генерального прокурора, СБУ та МВС, автори якого стверджують, що у скрутному становищі фінустанови винні "фінансово-олігархічні групи: власники Укрпромбанку - "Альфа-Нафта" і власники "Приват і К.".

 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: