Тимошенко вирішила проблему аеропортів Львова та Харкова?

Середа, 22 липня 2009, 19:04

Компанія-переможець аукціону з відбору інвестора на будівництво нового пасажирського терміналу в ДП "Міжнародний аеропорт" Львів "отримає в управління весь майновий комплекс аеропорту.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства транспорту та зв'язку України.

Такі умови закріплено в прийнятій на засіданні уряду в середу, постанові про питання залучення інвестицій в новий аеровокзал.

"Подібні умови залучення інвестора для розвитку державного стратегічного об'єкту в сфері цивільної авіації вперше будуть застосовуватися на території України і ми сподіваємося, що це стане успішним прикладом для інших інвестиційних проектів", - сказав голова Державної авіаційної адміністрації Олександра Давидов.

За новими умовами інвестор також отримає право власності на побудований термінал.

Реклама:

Прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, виступаючи в середу по завершенні засідання уряду, запевнила, що конкурс з визначення інвестора буде "відкритим і прозорим".

Як повідомлялося, компанія "Тебодін Україна", в цьому році розробила проект будівництва терміналу, що припускає площу близько 39 тис. кв. м, пропускну здатність - 1 тис. пасажирів на годину.

Очікується, що в ньому буде 54 місця для стоянок літаків марки "Боїнг-767" терміналу аеропорту "Львів". Приблизна вартість проекту - 105 мільйонів євро.

Прем'єр також повідомила, що Кабінет міністрів на засіданні затвердив титул будівництва та реконструкції міжнародного аеропорту "Харків".

Державне підприємство "Укрдержбудекспертіза" затвердило проект реконструкції аеродромної частини акціонерного комунального підприємства "Міжнародний аеропорт "Харків" в кінці червня 2009 року.

Згідно з проектом, загальна площа забудови складає 115,25 тис. кв. м; вартість будівництва складає 727,4 млн. грн., у тому числі будівельно-монтажні роботи - 474,9 млн. грн, обладнання - 98,7 млн. грн., інші витрати - 15,4 млн грн.

Оператором реконструкції відібрано ТОВ "Нью Сістемс АМ", яке входить до групи DCH.

Міжнародний аеропорт "Харків" має у своєму розпорядженні штучну злітно-посадочну смугу (ЗПС) розмірами 2220х50 м. Остання реконструкція ЗПС проводилася у 80 роках ХХ століття.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!