"Укрспецекспорт" продовжує постачання зброї до Грузії

Четвер, 2 липня 2009, 11:34

Генеральний директор держкомпанії "Укрспецекспорт" Сергій Бондарчук заявляє, що держкомпанія виконувала і продовжує виконувати раніше укладені контракти з постачання озброєння до Грузії.

Про це він заявив в інтерв'ю газеті "Сегодня".

"Ми виконували і продовжуємо виконувати контракти, укладені раніше. І будемо виконувати, поки Рада безпеки ООН не прийме рішення щодо заборони. Будуть нові заявки - розглянемо їх у відповідності з нормами міжнародного права та законодавства України", - сказав він.

Голова "Укрспецекспорту" також підтвердив, що в Грузії були поставлені системи пасивної радіотехнічної розвідки "Кольчуга".

Реклама:

"Вся ця кампанія "Кольчуга" для Іраку" зробила радарам дуже гарну рекламу.

Після звинувачень на адресу України були проведені розслідування з участю західних експертів - факти не підтвердилися. Так що донецьке підприємство "Топаз", виробник "Кольчуг", працює, має велику лінійку замовлень і успішно її виконує ", - сказав Бондарчук.

"У нас все було абсолютно легально, на підставі заявок-дозволів, погоджених та отриманих від спецслужб", - сказав глава "Укрспецекспорту", підтвердивши поставки до Грузії ЗРК "Оса", "Бук", систем "Кольгуга-М", гелікоптерів Мі-8 та Мі-24, БМП, стрілецької зброї.

При цьому він спростував заяви депутата від фракції Партії регіонів Валерія Коновалюка про нелегальні постачання Україною озброєнь до Грузії.

"Якщо говорити про державу Україна, держкомпанію "Укрспецекспорт" та її дочірні підприємства, спростовую. Чи була поставка з якогось іншого боку, мені невідомо. Грузія - суверенна, незалежна держава, самостійно визначає, що їй, згідно з існуючими нормами і правилами, закуповувати, а що ні ", - заявив глава держкомпанії.

Бондарчук також заявив: "Безкоштовно до Грузії зброя нами не постачалася".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: