У Зінченка хочуть забрати енергію вітру

Четвер, 2 липня 2009, 10:21

У найближчі два тижні Кабмін має намір кардинально змінити схему управління вітроенергетики

Зокрема, уряд підготував проект постанови, якою передбачається передача повноважень щодо управління вітроенергетикою від Національного космічного агентства (НКАУ) до Нацагентства з питань ефективного використання енергоресурсів (НАЕР), пише газета "Дело".

За словами голови НАЕР Сергія Єрмілова, для ухвалення остаточного рішення проекту постанови залишилося пройти урядовий комітет і засідання уряду.

"Думаю, це займе два тижні", - сказав він.

Реклама:

Як зазначають у НАЕР, задачами агентства стануть "виведення вітроенергетики на новий рівень, залучення зовнішніх інвестицій для нарощування вітроенергетичних потенціалу".

У той же час не вся вітроенергетична галузь перейде до НАЕР.

За словами Єрмілова, за НКАУ залишиться управління виробництвом обладнання, необхідного для виробництва вітроелектростанцій.

При розробці проекту постанови на цьому наполягав особисто глава космічного відомства Олександр Зінченко: "Ми просимо внести в нього (документ) деякі зміни і хоча б залишити за нами управління промисловим виробництвом".

Раніше в ЗМІ повідомлялося, що певний інтерес до ветроэнергетики має особисто глава НКАУ Олександр Зінченко.

Відзначалося, що до моменту призначення на посаду він мав стосунок до київського ТОВ "Науково-виробниче об'єднання "ПланЕКО".

Компанія є підрядником будівництва вітроенергостанцій у північному Криму, планує побудувати п'ять вітропарків сумарною потужністю установок до 500 мегават в Херсонській та три вітропарки загальною потужністю 300 мегават в Одеській області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!