Томенко упевнений: Ющенко підпише закон про пивний акциз

Середа, 24 червня 2009, 15:37 -

Президент Віктор Ющенко невідкладно підпише закон, що передбачає впровадження єдиного підходу до оподаткування алкогольних напоїв з додаванням спирту, в тому числі, підвищення ставки акцизного збору на пиво.

Упевненість у цьому висловив сьогодні під час брифінгу у парламенті заступник голови Верховної ради Микола Томенко, повідомляє прес-служба Верховної ради.

Томенко зазначив, що для вотування закону зараз немає жодних перешкод, оскільки в цьому було враховано більшість поправок глави держави.

Зокрема, ішлося про надання субвенцій на завершення будівництва обласної дитячої лікарні в місті Черкаси у 2009 році.

Реклама:

Крім того, додаткові доходи бюджету за рахунок надходжень від акцизного збору планується направити на витрати на забезпечення препаратами інсуліну хворих на цукровий діабет, реалізацію заходів з цілодобовим водопостачання Львова, завершення ремонтно-реставраційних робіт та створення музейної експозиції Шевченківського національного заповідника "Дім-музей Т.Г. Шевченка" у Каневі.

Як повідомлялося, 3 червня Верховна рада ухвалила Закон "Про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2009 рік" та деяких інших законів України", який передбачає підвищення ставок акцизного збору на пиво з II півріччя 2009 року.

Відповідно до Закону, ставка акцизного збору на пиво повинна була бути підвищена з II півріччя 2009 року з 34 до 60 копійок за літр.

Після того, як Закон був поданий на підпис президентові, стало відомо, що додаткові кошти від підвищення акцизу на пиво депутати мають намір направити, серед іншого, на утримання свого апарату, що й стало причиною президентського вето 18 червня.

23 червня Верховна рада ухвалила цей закон у новій редакції. Парламент частково підтримав пропозиції президента, зокрема, були враховані пропозиції про виключення положень про збільшення витрат Верховної ради в розмірі 97 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: