Конституційний суд дозволив Тимошенко створити "Титан України"

Вівторок, 16 червня 2009, 14:01

Конституційний судом відмовив президентові Віктору Ющенку у відкритті провадження за його поданням щодо неконституційності пунктів 1, 3 і 6 постанови Кабінету міністрів № 154 "Про утворення Державної холдингової компанії "Титан України" від 25 лютого, дію якої зупинено Указом № 241 від 14 квітня.

Відповідна ухвала Конституційного суду, таким чином, відновлює дію урядової постанови, повідомляє прес-служба Кабінету міністрів.

У прес-службі нагадують, що згідно з цією постановою уряд підтримав пропозицію Міністерства промислової політики щодо утворення Державної холдингової компанії "Титан України" та передбачив формування статутного фонду Компанії шляхом передачі 100% акцій, які належать державі у статутному фонді відкритих акціонерних товариств "Сумихімпром" і "ДАК "Титан", а також державного комерційного підприємства "Запорізький титано-магнієвий комбінат" після перетворення його у відкрите акціонерне товариство.

Як зазначається в Ухвалі Конституційного суду № 29-у від 10 червня, конституційне подання глави держави не містить правового обґрунтування тверджень про невідповідність прийнятого урядом рішення Конституції України, що є підставою для відмови у відкритті конституційного провадження у справі.

Реклама:

У прес-службі зазначають, що прийняття Конституційним судом ухвали про відмову у відкритті конституційного провадження у справі за конституційним поданням президента щодо відповідності Конституції України акта Кабінету міністрів відновлює його дію.

Таким чином, дія пунктів 1, 3 і 6 постанови Кабінету міністрів № 154 відновлена.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!