"Укртелеком" змінює умови доступу до телефонної каналізації

Вівторок, 16 червня 2009, 12:55

Держоператор зв'язку "Укртелеком" затвердив новий порядок доступу до трубопроводів для прокладки телефонних кабелів (телефонної каналізації) для операторів фіксованого зв'язку.

Нова схема припускає, що "Укртелеком" буде стягувати з операторів велику плату за користування каналізацією, однак буде займатися прокладкою телекомунікаційних мереж самостійно, пише газета "Дело".

"Ми зможемо прокласти кабель у каналі, де він був резервним, а за цей час паралельно побудуємо новий. При цьому маршрути проходження мереж будуть узгоджуватися з операторами", - пояснює директор філії централізованого продажу послуг "Укртелекому" Ігор Сиротенко.

Наразі оператори розвивають мережу, використовуючи телефонну каналізацію загального користування.

Реклама:

Так, за даними "Укртелекому", 2008 року оператори пропонували держкомпанії прокласти близько 14 тисяч кілометрів кабелю, однак реалізовано було на порядок менше.

У більшості випадків оператори відмовлялися займатися роботами по добудові каналізації, оскільки це вимагало істотних вкладень і великої кількості узгоджень.

Прокладка кілометра телефонної каналізації обходиться "Укртелекому" в 300-600 тис. гривень. З урахуванням цієї суми і були розраховані нові тарифи.

За прокладку кілометра кабелю діаметром до 20 міліметрів і надання місця в каналізації оператор повинен буде заплатити 22,8 тис. гривень.

Крім того, оператор зможе забронювати місце у споруджуваній каналізації. Вартість бронювання прокладки кабелю діаметром до 20 міліметрів складає 107 гривень щомісяця.

Крім того, буде стягуватися плата за використання місця в каналізації - 107 гривень на місяць за кілометр кабелю.

Нині місце під прокладку кілометра кабелю діаметром до 24 міліметрів коштує 3,5 тис. гривень.

Нові умови і тарифи будуть опубліковані на сайті компанії вже цього тижня.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: