Сведбанк приєднує Сведбанк Інвест

Вівторок, 16 червня 2009, 12:08 -

Сведбанк приєднує Сведбанк Інвест, щоб протистояти негативному впливу фінансово-економічної кризи.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби банку.

"15 червня 2009 року на позачергових загальних зборах акціонерів Публічного акціонерного товариства "Сведбанк" прийнято рішення про приєднання АТ "Сведбанк Інвест" (приватне)", - ідеться у повідомленні.

У прес-службі зазначають, що рішення про об'єднання Сведбанк Інвест та Сведбанк є правильним рішенням, яке дозволяє протистояти негативному впливу фінансово-економічної кризи і зміцнити позиції на фінансовому ринку.

Реклама:

Відповідно до прес-релізу, злиття дозволить банкам консолідувати фінансові ресурси, спростити процедуру капіталізації, оптимізувати управлінську структуру та адміністративні витрати, підвищити рівень управління ризиками, створити більш сприятливі умови для обслуговування клієнтів, що забезпечить подальший розвиток Сведбанку.

Об'єднання кредитно-фінансових установ також значно спростить та прискорить процес впровадження бізнес стандартів Swedbank, поліпшить внутрішні і зовнішні комунікаційні процеси.

Злиття банків планується завершити до кінця 2009 року.

Як повідомлялося, Swedbank у зв'язку зі значною економічною кризою в Україні відмовився від раніше озвучених досить агресивних планів розвитку в країні.

Swedbank, зокрема, заявив про намір посилити ризик-менеджмент і досягти економії на масштабах шляхом підготовки до об'єднання двох підконтрольних йому українських банків.

Крім того, шведський банк планує скорочувати витрати в Україні, сповільнить відкриття нових представництв, продовжить їх реструктуризацію та модернізацію.

Swedbank AB є однією найбільших банківських груп у країнах Північної Європи та Балтії. Її загальні активи складають 220 млрд. доларів.

В Україні працюють два дочірніх банки Swedbank: Сведбанк (раніше - ТАС-Комерцбанк) і Сведбанк Інвест (раніше - ТАС-Інвестбанк).

На 1 квітня 2009 року найбільшим акціонером Сведбанку Інвест був український Сведбанк (100%), який в свою чергу належить шведському Swedbank (9,9995%).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: