Дніпропетровську не дають коштів на метрополітен

Четвер, 11 червня 2009, 20:40

Дніпропетровська обласна державна адміністрації заявляє про недостатнє фінансування будівництва міського метрополітену з державного бюджету.

Про це повідомляє управління преси та інформації Дніпропетровської облдержадміністрації.

З початку року на будівництво метрополітену було виділено 314 тис. грн., з яких 246 тис. - з місцевих бюджетів і 67,6 тис. - з державного.

"У відповідь на численні звернення до голови Дніпропетровської облдержадміністрації Віктора Бондаря до центральних органів влади з питання фінансування Дніпропетровського метрополітену міністр транспорту та зв'язку Йосип Вінський порекомендував шукати внутрішні ресурси для підтримки Дніпропетровського метро", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

У повідомленні уточнюється, що закон про держбюджет на 2009 рік не передбачає витрат на фінансове забезпечення будівництва та розвитку Дніпропетровського метрополітену.

Документ, таким чином, дає можливість надання державних гарантій під кредити, які залучаються для виконання зазначених робіт.

Крім того, питання про фінансування будівництва метрополітену в Дніпропетровську може розглядатися в ході внесення змін до держбюджету-2009 шляхом перерозподілу 500 млн. грн., передбачених для розвитку Донецького метро.

У Дніпропетровську діє одна лінія метрополітену, на якій поки п'ять станцій.

В Україні три діючих метрополітени - в Києві, Харкові та Дніпропетровську. Донецьке метро знаходиться на стадії будівництва.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!