Парцхаладзе обговорює нові умови реструктуризації своїх боргів

Четвер, 11 червня 2009, 19:12

Компанія "XXI Століття" запропонувала нові умови реструктуризації своїх єврооблігацій на суму 175 млн. дол.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби "XXI Століття".

Збори власників облігацій, на яких буде прийняте рішення за запропонованими умовами, відбудуться 3 липня 2009 року.

Взявши до уваги пропозиції та зауваження, отримані від власників єврооблігацій на момент публікації попередньої версії умов у квітні 2009 року, компанія запропонувала нові умови реструктуризації, які розіслані власникам облігацій 11 червня. 

Реклама:

Термін остаточного погашення єврооблігацій переноситься з 24 травня 2010 року на 24 листопада 2014 року, погашення єврооблігацій буде здійснюватися частинами щороку 24 листопада, починаючи з 2010 року, відповідно до запропонованого графіку амортизації.

Існуючий опціон власників облігацій на дострокове погашення скасовується, а отримані повідомлення про вимогу дострокової виплати боргу 8 липня 2009 року анулюються, зазначається в повідомленні.

Також повідомляється, що компанія отримує право на свій розсуд або виплачувати відсотки грошовими коштами, або капіталізувати їх, додаючи накопичену суму до загальної суми боргу.

Відсоток за єврооблігаціями зменшується з 10% до 9% за умови розрахунку грошовими коштами. При капіталізації процента ставка становитиме 9% за періоди по 24 листопада 2009 року включно і 15% за всі наступні періоди, звертає увагу прес-служба компанії.

Компанія планує найближчим часом оголосити позачергові збори акціонерів, на яких будуть розглянуті зміни до статуту компанії, необхідні для затвердження умов, запропонованих власникам облігацій. Нові умови за єврооблігаціями вступлять в силу не раніше, ніж акціонери компанії затвердять необхідні рішення. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: