Moody's відкликало рейтинги Імексбанка

Середа, 10 червня 2009, 09:46

Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service відкликало рейтинги Імексбанка (Одеса).

Про це йдеться в повідомленні агентства у вівторок, передає "Інтерфакс-Україна".

Було відкликано: рейтинг фінансової стійкості "E", довгострокові і короткострокові рейтинги в іноземній і національній валюті "Caa2/Not Prime" із стабільним прогнозом, а також довгостроковий рейтинг за національною шкалою "B3.ua".

Moody's нагадує, що в останній раз знизило рейтинги Імексбанка 2 червня у зв'язку з невиконанням ним зобов'язань щодо опціону на продаж ("пут") за внутрішніми облігаціями серії "А".

Реклама:

Зокрема, рейтинги довгострокових зобов'язань у національній та іноземній валютах було знижено на дві ступені, а рейтинг за національною шкалою - відразу на три.

Як повідомлялося, Імексбанк в червні 2007 року розмістив облігації серії "А" на суму 100 млн. грн.. з прибутковістю на перший-четвертий купонні періоди 14% річних, на п'ятий-восьмий - 15% річних, на третій рік обігу встановлена на рівні 23% річних.

Умови випуску передбачають щоквартальну виплату доходу й річну оферту. Дата погашення облігацій - 18 травня 2012 року.

ВАТ "АКБ" Імексбанк" заснований 1994 року. На 1 січня 2009 року його найбільшим акціонером був Леонід Климов (13,4574%).

Згідно з даними НБУ, на 1 січня 2009 року за розміром загальних активів (6,201 млрд. грн..) Імексбанк займав 30 місце серед 182 діючих в країні банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: