Металурги не вірять прогнозам

Середа, 6 травня 2009, 14:44

Металургійні підприємства припускають в травні виробити металургійної продукції не менше ніж у квітні, однак не впевнені у перевищенні цих норм.

Про це заявив генеральний директор виробничого об'єднання металургійних підприємств "Металургпром" Василь Харахулах в середу, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Я думаю, що в кращому випадку будуть (метпідприємства) на рівні квітня. Поки що ринок не ожив і (сподіватися) немає підстав", - вважає гендиректор "Металургпрома".

Генеральний директор Алчевського металургійного комбінату (АМК), що входить в корпорацію "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД), Тарас Шевченко також обережний у прогнозах, хоча припускає, що в травні ситуація покращиться.

Директор стратегії по стратегії і збуту Донецького металургійного заводу Артем Волков вважає, що в травні варто очікувати поліпшення ситуації із збутом, і природно, це відіб'ється на виробничій активності.

"Я думаю, що ситуація в порівнянні з квітнем покращиться", - сказав співрозмовник агентства.

У той же час експерт з реалізації металопродукції, близький до меткомбінату "Запоріжсталь" висловив сумнів у можливості збільшення обсягів виробництва у травні порівняно з квітнем.

"Слід враховувати свята, тому зростання обсягів виробництва сумнівне, як і реалізації продукції", - вважає експерт.

При цьому представник керівництва підприємства зазначив, що в травні обсяг замовлень зріс, однак рівень цін залишається незадовільним.

"Ціни поки не привабливі", - констатував представник керівництва, припустивши, що обсяги виробництва в травні будуть вищі порівняно з квітнем.

При цьому співрозмовник агентства додав, що рівень цін на залізорудну сировину з групою "Метінвест" на травень до теперішнього часу залишається неузгодженим.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!