Вартість оренди житла в Києві продовжує знижуватися

Вівторок, 5 травня 2009, 12:42

Середня вартість оренди квартир у Києві з 1 квітня до 1 травня 2009 року знизилася на 6,38% і склала в середньому 438 дол. за квартиру на місяць.

Як повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у консалтинговій компанії SV Development, така динаміка середніх цін оренди виведена на підставі реальних угод з оренди житла в столиці.

Згідно з даними компанії, протягом зазначеного періоду середня вартість оренди одно-, дво-та трикімнатних квартир знизилася в усіх районах Києва, окрім Подільського району, де відзначено збільшення середньої вартості оренди в сегменті двокімнатних квартир - на 1,67%, до 403 дол. за квартиру на місяць.

Разом з тим, за середніми показниками оренди житла найдешевшим, як і раніше, є Дарницький район, де оренда однокімнатної квартири за цей період знизилася на 9,08% - до 255 дол. на місяць, двокімнатної - на 5,14%, до 350 дол./місяць, трикімнатної - на 4,35%, до 449 дол./місяць.

Найдорожчим для оренди житла є Печерський район столиці, де найм однокімнатної квартири за цей період подешевшав на 12,35% і склав 410 дол./місяць, двокімнатної - на 8,79%, до 608 дол./місяць, трикімнатної - на 4 , 04% до 766 дол /місяць.

Згідно з даними SV Development, найбільшу кількість квартир в оренду з 1 квітня до 1 травня поточного року пропонували у Шевченківському районі (13% загальної кількості), найменше - у Печерському районі (5%).

Як повідомлялося з посиланням на провідного спеціаліста відділу маркетингу SV Development Сергія Костецького, продавці квартир, які не можуть сьогодні продати їх за бажаною ціною, виходять на ринок оренди житла, при цьому з легкістю йдуть на значне зниження вартості оренди.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: