Мінвуглепром робить вигляд, що не знає, як справи на шахтах

Неділя, 3 травня 2009, 16:23 -

Міністерство вугільної промисловості 4 травня почне персонально заслуховувати кожного керівника державних шахт з питання стану виплати заробітної плати.

Про це говориться в повідомленні прес-служби Мінвуглепрому з посиланням на слова заступника міністра вугільної промисловості Анатолія Корзуна.

"Коштів ними (підприємствами вугільної галузі) було отримано від господарської діяльності і за рахунок підтримки з державного бюджету цілком достатньо для виплати всіх платежів, пов'язаних з виплатою заробітної плати" - зазначив Анатолій Корзун.

Заступник міністра продемонстрував листи за підписами керівників державних підприємств та керівників профспілкових організацій, які свідчать про відсутність заборгованості з виплати зарплати шахтарям.

Реклама:

Зокрема, за словами прес-служби, він показав такий лист від шахтоуправління "Донбас", де кілька тижнів тому працівники відмовлялися виходити з шахти, вимагаючи погашення заборгованості.

"Є звіт, що зарплата там виплачена стовідсотково", - повідомив Анатолій Корзун.

У свою чергу, Генеральний директор ДП "Вугілля України" Олег Погодін повідомив, що у квітні державні шахти реалізували всю свою продукцію.

Заступник міністра також відзначив, що вирішена проблема з відвантаженням вугілля: "Завдяки цій активній роботі Уряду, ми отримали 100% коштів за відвантаження вугілля на енергетику". При цьому він відзначив, що останнім часом покращилася ситуація з розрахунками за споживання коксівного вугілля.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: