Завод Фірташа збирається скоротити 40% персоналу через "Нафтогаз"

Середа, 27 травня 2009, 12:18

ВАТ "Рівнеазот" не виключає можливості скорочення близько 40% кадрового складу підприємства (2000 осіб) внаслідок незаконного скорочення подачі природного газу НАК "Нафтогаз України".

Про це в середу повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в Рівненській міській раді.

За його словами, "Рівнеазот" не визнає претензій "Нафтогазу України" з приводу боргів за природний газ і розцінює примусове обмеження газопостачання як політичний тиск уряду Юлії Тимошенко на підприємство і його власника.

У прес-службі ВАТ "Рівнеазот" не підтвердили й не спростували цю інформацію, разом з тим зазначивши, що керівництво підприємства буде вживати всі можливі заходи для виконання обіцянки бізнесмена Дмитра Фірташа - повністю зберегти трудовий колектив, незважаючи на несприятливу ситуацію на ринку і труднощі, пов'язані з фінансово-економічною кризою.

Мер Рівного Володимир Хомко висловив обурення вимушеним простоєм заводу.

"Те, що не працює "Рівнеазот" я, як маразмом, назвати не можу. Нормальне з технічної точки зору підприємство, яке укомплектоване фахівцями, зупинилося, коли особливо потрібні мінеральні добрива. В результаті місто понесе збитки", - заявив він.

Як повідомлялося, 7 травня НАК "Нафтогаз України" припинив газопостачання ВАТ "Рівнеазот", мотивуючи своє рішення наявністю заборгованості за поставки природного газу в березні і квітні 2009 року.

Реклама:

Крім того, в "Нафтогазі" підкреслили, що заяви представників заводу не відповідають дійсності і носять провокаційний характер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!