Антимонопольники розсудять мобільних операторів

Четвер, 21 травня 2009, 14:29

Антимонопольний комітет України (АМКУ) на засіданні 25 травня має намір прийняти остаточне рішення з питання про визначення монопольного статусу мобільних операторів на ринку.

Про це заявив виконуючий обов'язки голови АМКУ Олександр Мельниченко, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

За його словами, це дозволить обгрунтовано підійти до вирішення питання про справедливість тарифів мобільних операторів, зокрема, ставки інтерконнекта.

Мельниченко нагадав, що АМКУ розраховував на те, що оператори ринку самостійно, за участю Національної комісії регулювання зв'язку досягнуто компромісу з цього питання.

Реклама:

Однак, про таку домовленість комітетові поки не відомо, додав він.

Мельниченко зазначив, що для остаточного регулювання проблеми, комітет розробив поправки до законодавства про розмежування повноважень державних органів у сфері природних монополій та у галузі зв'язку. За його словами, цей законопроект 20 травня схвалив Кабінет міністрів.

Згідно з поправками, органам-регуляторам природних монополій пропонується надати повноваження визначати конкретних суб'єктів природних монополій.

НКРЗ, зокрема, отримає повноваження здійснити дослідження ринків у сфері телекомунікаційних послуг та визначити компанії з істотною ринковою часткою, пояснив Мельниченко.

"Цей інструментарій дозволить НКРЗ ефективно врегулювати конфлікт між мобільними операторами за розміром оплати за завершення з'єднання (інтерконнект)", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: