Уряд хоче повернути облгази державі

Четвер, 14 травня 2009, 21:55

Уряд працює над питанням повернення облгазів у державну власність.

Про це в четвер заявив міністр палива та енергетики Юрій Продан, повідомляє урядовий портал.

За його словами, в такому випадку обласні газорозподільчі компанії працюватимуть стабільно та безперебійно, а послуги надаватимуть за справедливими тарифами.

"Ми звертаємося до власників, які не в змозі ефективно управляти підприємством та не можуть забезпечити гідний рівень соціального захисту працівників: не зволікаючи, терміново здійснити всі процедурні заходи щодо повернення газорозподільних мереж в управління держави", - наголосив міністр.

Реклама:

За словами Продана, акції протесту працівників газових господарств з вимогою підвищити тарифи на їх послуги "організовані приватними власниками облгазів, серед яких є і ті, хто мав безпосереднє відношення до непрозорих схем поставок газу в Україну".

"Сьогодні акції протесту працівників не мають нічого спільного з фактичним фінансовим станом облгазів, які отримують достатній прибуток від своєї діяльності, але, на жаль, не спрямовують його на виробничо-технологічні потреби, а також виплату заробітної платні своїм працівникам", - додав Продан.

Підтвердженням того є факт недоплати коштів з боку облгазів до НАК "Нафтогаз України" лише за перший квартал 2009 року у сумі 2,8 млрд. грн.

На думку міністра, профспілки повинні ставити питання не уряду, міністерству чи НКРЕ, а безпосередньо власникам компаній, про що неодноразово наголошувалося під час зустрічей галузевих профспілок з керівництвом Мінпаливенерго.

"Ми цінуємо і поважаємо важливу та відповідальну роботу працівників облгазів, але стояти з транспарантами та гаслами треба не під стінами Кабміну, а біля вікон власників облгазів, які маніпулюють стосунками зі своїми колективами та профспілками і ганебно використовують їх для приховування своїх прибутків", - резюмував Продан.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!