Україна та Угорщина підписалися на співпрацю в сільському господарстві

Вівторок, 28 квітня 2009, 15:50 -

Українська та угорська сторони підписали у вівторок план консультацій про співробітництво в сфері сільського господарства.

Про це повідомляє прес-служба президента України.

Так, угода між Міністерством аграрної політики України і Міністерством сільського господарства та розвитку регіонів Угорщини про співробітництво в галузі сільського господарства передбачає, що відповідні підрозділи двох країн будуть здійснювати роботу по зовнішньоекономічному співробітництву за наступними напрямками: рослинництво; охорона прав на сорти рослин; тваринництво , поліпшення племінного поголів'я тварин, а також створення сприятливих умов для селекційної роботи в тваринництві; харчова та переробна промисловість; біопаливо та біоенергетика, створення ефективних ринкових структур; торгівля сільськогосподарською та харчовою продукцією на взаємовигідній основі; сільськогосподарські дослідження, освіта, навчання та підвищення кваліфікації профільних фахівців.

З української сторони угоду підписав міністр аграрної політики України Юрій Мельник, з угорської - міністр сільського господарства та розвитку регіонів Угорщини Йожеф Граф.

Крім того, було підписано план консультацій між Міністерством закордонних справ України та Міністерством закордонних справ Угорщини на 2009-2010 роки.

Мета проведення консультацій - обмін думками з ключових питань міжнародного співробітництва та поглиблення взаємодії в сферах європейської та євроатлантичної інтеграції.

План консультацій передбачає проведення зустрічей як на рівні заступників міністра/державних секретарів, так і на рівні директорів/генеральних директорів департаментів.

З української сторони план консультацій підписав в.о. першого заступника міністра закордонних справ України Юрій Костенко, з угорської - державний секретар Міністерства закордонних справ Угорщини Вілмос Сабо.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: